Beveiligingsoplossingen voor VvE's

Vanuit de regelmatig gesprekken met Besturen en Technische Commissies van VvE’s stellen wij vast dat de belangrijkste 4 thema’s die, ook qua prioriteit, daar spelen zijn:

Toegangscontrole voor VvE

Centrale Toegang

VvE’s blijken in gesprek met ons erg geïnteresseerd te zijn in onze oplossingen voor hun ‘Toegangscontrole’. Meestal willen de VvE’s bij vervanging hiervan hun voorgevel ‘ongeschonden houden’ en zoeken zij daar een passende oplossing voor. Wij hebben hiervoor een zogenoemde ‘mailboxkit’, die zorgt dat er bij vervanging geen enkele (extra) schade ontstaat.

Ook zien wij vaak een ‘Centrale Toegang’ (schuifdeur o.i.d.) die elektronisch geopend kan worden met een tag.

Elk appartement hun eigen unieke sleutel
Daarnaast qua sleutelbeheer is er behoefte dat er, per voordeur van een eigenaar/bewoner, ieder een eigen unieke ‘voordeursleutel’ heeft.

Lockwell-Custos Security Systems heeft, via een onderhoudsabonnement, altijd voor u een 24/7 service. Kortom: Lockwell-Custos Security System lost het direct op! Wij beschikken over voldoende reserve-onderdelen om dit vliegensvlug voor u te repareren.

Toelichting op de Mechanische Cilinders
Lockwell-Custos Security Systems gebruikt alleen zogenoemde ‘EVVA 4KS cilinders’  en de bijbehorende sleutels zijn voorzien van ons eigen unieke ‘Lockwell-Custos Profiel’ :

 • Buitengewoon veilig
 • Niet na te maken
 • Alleen bij ons (na) te bestellen
 • Allen voorzien van het hoogste 3 sterren Keurmerk SKG ***

Deze Lockwell-Custos EVVA 4 KS Veiligheidscilinder SKG ***  voldoet aan de maximale eisen die door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) worden gesteld aan cilinders/sleutels en zijn standaard voorzien van een zogenoemde Kerntrekbeveiliging  die optimaal beschermt tegen inbrekers met hun onverhoopte poging tot boren, forceren, moedwillig afbreken en uittrekken.

Bij onverhoopt verlies of diefstal van deze sleutel, is er ook de unieke mogelijkheid dat Lockwell-Custos Security Systems BV de bestaande cilinder(s) opnieuw programmeert,  zodat er geen nieuwe cilinders nodig zijn.

Uw veiligheid is gewaarborgd door het inzetten van deze eigen ‘Lockwell-Custos Cilinders’;  daarna is uw VvE weer direct op orde!

Sleutelplan voor de eigenaren van de VvE

Een sleutelplan maakt het mogelijk om één persoon met één sleutel toegang te geven tot die ruimtes die voor hem van belang zijn. Er kunnen zo geen misverstanden ontstaan over wie in welke ruimtes aanwezig mogen zijn. Zo heeft een eigenaar vaak de ‘moedersleutel’ en kan hij/zij hiermee elke ruimte betreden. Huisgenoten krijgen toegang tot de ruimtes waar de eigenaar het belang van inziet om te mogen betreden. Dit zorgt voor meer veiligheid, ook in geval van verlies. Bij verlies is het immers niet mogelijk elke ruimte te betreden, behalve als men over de moedersleutel beschikt.

Sleutels voortaan verleden tijd

Op zoek naar uw sleutels? Dat is voortaan met dit slimme slot niet meer nodig. Koppel deze Slim Elektronische Motorcilinder met de app en ontgrendel deuren/kasten met een eenvoudig ‘tikje’ op uw smartphone of smartwatch.

Bekijk in alle rust de details ‘wie’ ‘wanneer’ specifieke deur- kastsloten gebruik heeft gemaakt en controleer de toegang tot deze ruimten.

Het mechanisme werkt op drie AAA oplaadbare batterijen, NiMH technologie of ‘Low Self Discharge’, gemonteerd aan de binnenkant van uw deur.

Hoeft slechts om de 14 maanden te worden opgeladen, bij gebruik tot 8 keer per dag.

Gebruik de app om eenvoudig de toegang tot je slot te delen – permanent, periodiek, of slechts eenmalig. U zult dus nooit meer sleutels hanteren, doorgeven of kopiëren!

Voordeuren, meterkastdeuren en specifieke ruimtes voor de Technische Dienst
Bij VvE’s is het van belang dat zowel de eigenaar/bewoner zelf zijn/haar meterkast kan bereiken, maar ook de Technische commissie. Daarvoor beschikken wij over ons SLIM-Elektronische Motorcilinder, waarbij zowel de sleutel voor de eigenaar/bewoner en die van de Technische Dienst elektronisch kan worden geprogrammeerd

Vraag Siri

U kunt ook Siri vragen Uw voordeurslot eenvoudig te ontgrendelen – zelfs zonder bridge. Bedien deze Slim Elektronische Motorcilinder via een Home-app of vraag het Siri op ingeschakelde apparaten. Integreer met de beste Apple HomeKit-compatibele apparatuur, want al je geautomatiseerde scènes kunnen nu worden geactiveerd door een slim slot. Je kunt deze functies zelfs gebruiken als de Slim Elektronische Motorcilinder al op je deur zit. Het is voldoende om de firmware te updaten en HomeKit-integratie in te schakelen in de instellingen.

Kiezen voor een ‘Bridge’

Optioneel kunt u kiezen voor een ‘Bridge’. De Bridge maakt verbinding met je slot via Bluetooth en met het Internet via Wi-Fi: als een brug tussen deze Slim Elektronische Motorcilinder en het netwerk.

Het gebruik van deze Bridge geeft u mogelijkheden die alleen in de online modus beschikbaar zijn:

 • auto-unlock
 • openen op afstand
 • notificaties
 • en auto-updates

Het maakt ook gebruik met Siri, Alexa, en Google Assistant mogelijk.

De Bridge moet op maximaal 2 m afstand van uw slot worden geplaatst.

U kunt deze ook rechtstreeks in een stopcontact steken of aansluiten met een micro USB.

Video-intercom voor VvE

VvE’s blijken in gesprek met ons erg geïnteresseerd in onze oplossingen voor ‘Video-intercom’. Meestal switchen VvE’s bij vervanging naar een technisch aanmerkelijk gebruiksvriendelijker variant, en dan vooral een draadloze variant die via GSM makkelijk bereikt kan worden met een smartphone, smartwatch of tablet.

Interessant voor VvE’s is het feit dat deze variant qua ‘arbeidskosten voor de aanleg’ aanmerkelijk goedkoper is dan een versie met een (ouderwetse) bekabeling.

Bij het plaatsen van een (inbouw)camera wordt bij VvE’s vooral rekening gehouden met de lichtval van het zonlicht. Mocht dat erg ongunstig zijn, plaatsen wij een externe camera opdat alle eigenaren/bewoners vooral dag en nacht goed zich houden wie er aanbelt en voor de centrale toegangsdeur staat.

De werking van een ‘Intratone Deurvideo- en Intercomsysteem’, specifiek voor VvE’s, is bijzonder gebruikersvriendelijk.

De voordelen van Intratone
Intratone draadloos intercom audio- en video systeem is voor onze relaties de beste oplossing voor het snel en efficiënt plaatsen van intercomsystemen.

Een paar voordelen zoals door onze relaties ervaren:

 • Geen kabel meer nodig; het systeem is draadloos;
 • Geen breekwerk bij renovatie/vervanging;
 • Snel en eenvoudig door Lockwell-Custos Security Systems gemonteerd;
 • Financiële besparingen tijdens zowel de montage als operationeel gebruik;
 • Open uw poort of deur via GSM;
 • Werkt, afhankelijk van het model, via het mobiele netwerk;
 • Geen software nodig voor installatie;
 • Realtime beheer en autorisaties aanpassen;
 • 10 jaar lang gratis updates.

De voordelen van Intratone voor (gebouw)beheerders zelf

Met een ‘Intratone draadloos intercom’ krijgt een beheerder zelf de beschikking over een gratis en beveiligd online beheerplatform. Het beheer platform geeft u de mogelijkheid uw intercomsysteem op een veilige wijze zelf op maat in te richten.

 • Realtime Beheer
  • Het real time verwijderen, wijzigen en aanmaken van unieke codes en direct actief;
  • Uiterst eenvoudig wijzigen van namen in het intercomsysteem;
  • Aanmaken van (tijdelijke) badges of codes;
  • Toevoegen van optionele afstandsbedieningen;
  • Toevoegen van geautoriseerde telefoonnummers voor het openen op afstand;
  • Extra telefoonnummers toevoegen voor ‘doorverwijzing bij afwezigheid’.
 • Geen speciale software nodig voor beheer
  • Het online platform is erg eenvoudig voor beheerders.

De werking van Intratone in de praktijk

1. Een bezoek belt via het Intercom systeem
Het intercomsysteem maakt een draadloze verbinding met een vaste en/of mobiele telefoon of tablet

2. Een bewoner of geautoriseerde krijgt een melding op zijn/haar vaste- en/of mobiele telefoon en/of tablet. De bewoner of geautoriseerde is direct in staat met de bezoeker(s) te communiceren.

Waarom niet gelijk even overleggen?

Voor een deskundig en passend advies, geheel vrijblijvend.

Over welke producten wilt u overleggen? *

Cameradetectiesystemen voor VvE

VvE’s blijken in gesprek met ons erg geïnteresseerd in onze oplossingen om in het geval van calamiteiten (inbraak) camerabeelden voor de politie ‘veilig’ te kunnen stellen.

Daarbij denken wij mee inzake issues als ‘Wet op de privacy’, waarbij de veilig te stellen beelden niet alleen door de voorzitter bekeken kunnen worden, maar er altijd twee personen zijn die samen een (eigen) code hebben om toegang te verkrijgen tot deze opgeslagen beelden.

Veel voorkomend bij VvE’s is dat wij bij het plaatsen van een (vervangend) camerasysteem, rekening houden met tegenlichtcompensatie in de gemeenschappelijke ruimten waar camera’s geplaatst worden.

“Ook een rechtstreekse koppeling met een sirene en/of flitslicht en/of schrikverlichting zijn veel voorkomende opties”

Observeren, registreren en alarmeren.

Camerabeveiliging is een goede manier om uw VvE te beveiligen. Door middel van camera’s kunt u namelijk observeren, registreren en, indien nodig, alarmeren. De camera’s zijn in elke situatie inzetbaar. Of u nu uw oprit, toegangsdeur of een aantal ruimtes extra in de gaten wilt houden.

Groot gebruikersgemak, altijd en overal controle

Camera’s zijn tegenwoordig gebruiksvriendelijk; de bediening ervan en het bekijken van de beelden kan met uw telefoon. Zo houdt u alles altijd en overal in de gaten, zelfs als u niet in de buurt bent.

Lockwell-Custos Security Systems BV installeert slimme camera’s

Slimme camera’s die in staat zijn afwijkend gedrag binnen een afgebakend gebied te detecteren. Indien de camera verdacht gedrag detecteert vindt er direct een doormelding plaats naar uw inbraaksignaleringssysteem en/of uw telefoon. Tegelijkertijd kan, indien gewenst, ook een door ons te installeren schrikverlichting/sirene worden geactiveerd. Deze slimme manier van detectie signaleert een inbraakpoging, nog voor deze daadwerkelijk wordt ingezet. Deze oplossing beperkt de schade en reduceert de kans op inbraak aanzienlijk. Daarnaast worden de beelden opgeslagen op uw recorder en kunt u ten alle tijden via een internetverbinding de beelden “live” bekijken en indien nodig zelf actie ondernemen.

Indringdetectie

“Alarm” indien een persoon zich volledig in een afgebakend gebied bevindt.

Noot 1: Uit onderzoek blijkt dat camera’s van de Chinese merken populair maar controversieel zijn: de camera’s zijn goed en niet duur, maar er zijn (inter)nationaal zorgen over spionage. Om die reden plaatst Lockwell-Custos Security Systems kwalitatieve camera’s van het Israëlische merk
‘Provision’.

Vanaf 2023 zal CheckPoint Cybersecurity volledig geïntegreerd zijn in alle Provision-ISR netwerk producten. CheckPoint is een revolutionair en een van de meest snel groeiende cybersecurity bedrijven. In samenwerking met Provision-ISR hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw Provision camera systeem. Door de integratie in de hard- en software van de Provision-ISR wordt uw systeem vanaf dag 1 beschermd.

Noot 2: Lockwell-Custos Security Systems draagt geen verantwoording voor mogelijke inbreuk op uw privacy.

Rondhangdetectie

‘Alarm’ indien een persoon zich langer dan 10 seconden in een afgebakend gebied bevindt. Door het plaatsen van een camera-beveiliging heeft u niet alleen dag en nacht zicht op wat er rondom uw huis gaande is, en schrikt dit inbrekers af. Door het combineren van een beveiligingscamera met een recorder, heeft u de mogelijkheid de beelden op te slaan, deze later terug te kijken en deze beelden veilig ter stellen voor de politie.

Lockwell-Custos Security Systems levert en installeert kwalitatief hoogstaande cameradetectiesystemen inclusief cameramasten.

Videobewaking

Met ‘videobewaking’ worden alle camerabeelden, afhankelijk van het type, over een periode van 3-7 dagen opgenomen, vastgelegd en daarna overschreven.
U kunt dus altijd uw eigen opnames terugkijken over diezelfde periode. Bij calamiteiten kunnen camerabeelden worden ‘veilig gesteld’ en overhandigd aan de politie.

Ontruimingssystemen voor VvE

VvE’s blijken in gesprek met ons erg geïnteresseerd in onze oplossingen om, in het geval van vervanging, voor een ontruimingssysteem te kiezen. Waarbij de regelgeving leidend is. Iedere ruimte, zowel gemeenschappelijk als per appartement, moeten voorzien zijn van een brandmelding. Daarbij komen in onze gesprekken met VvE’s vooral issues aan de orde als noodverlichting inzake het thema ‘vluchtwegtechniek’ alsmede brandblussers en brandhaspels.  Zowel bij de VvE’s zelf als de betrokken appartementen spelen veiligheidsonderwerpen als brand- en rook-, temperatuur en CO2 melders.

Gecombineerde brand- en rookmelders

Deze detector registreert optisch rookontwikkeling en thermische brand. Erg geschikt voor smeulende en snel brandende vuurhaarden

Thermo maximaal melder

Deze melder detecteert het overschrijden van een ‘maximale temperatuur’

Optische rookmelder

In een optische rookmelder wordt een lichtbundeltje uitgezonden; als zich rook in het lichtbundeltje bevindt, geeft dit alarm.

Thermo differentiaal melder

Deze melder detecteert de snelheid van een ‘temperatuurstijging’ binnen een bepaalde tijd.

Temperatuurmelder

Deze melder bewaakt de temperatuur binnen een bereik van -35 °C tot +60 °C en waarschuwt wanneer een drempelwaarde wordt overschreden, bijvoorbeeld een plotselinge opwarming van lucht in een koelhuis.

Koolmonoxide melder

Deze melder is met name voor ruimtes waar koolmonoxide kan voorkomen, bijvoorbeeld vlak bij uw C.V., fornuis en garage. De melder detecteert gevaarlijke gasconcentraties boven een drempelwaarde.

Bio class brandblusser

Een ‘Bio class blusser’ is een milieuvriendelijk schuim, zonder nevenschade en kan zowel op vaste- als op brandbare vloeistoffen worden gebruikt en ook op ‘apparatuur onder spanning’.

Bij traditionele nat- en schuimblussers is dat niet het geval.

CO2-brandblusser

CO2 blussers worden gebruikt voor het blussen van branden in de brandklasse B (vloeistoffen zoals olie, alcohol, benzine, vetstoffen en bitumen) en de brandklasse E (elektrische toestellen en -installaties).

CO2 is een blusmiddel dat geen sporen achterlaat.

Redding ladder

Deze redding ladder is brandvrij en overal te gebruiken. De redding ladder is verkrijgbaar in verschillende lengtes van 5 tot 22 meter. De noodladder is snel en gemakkelijk te gebruiken.

Vaste nooddrukker

Er kunnen zich situaties voordoen binnen de VvE, waarbij een eigenaar/bewoner onraad signaleert en direct alarm wilt slaan.

Ten behoeve van dergelijke situaties  kunnen in één of meerdere centrale ruimten ‘nooddrukkers’ worden aangebracht om het alarmsysteem te activeren, ook wanneer deze (nog) niet is ingeschakeld.

Akoestische- en optische alarmering

Akoestische alarmering
De sirene met akoestische signalering, is ontworpen voor gebruik binnenshuis. Er zijn drie toonsoorten met een intensiteit van 120 dB om uit te kiezen; het luide signaal schrikt inbrekers af. Het apparaat is voorzien van sabotage beveiliging tegen het openen van de behuizing of het verwijderen van de muur/het plafond.

Optische alarmering
In geval van alarm is het wenselijk dat de gealarmeerde alarmopvolging en/of politie snel het betreffende pand kan lokaliseren. Hiervoor wordt aan de gevel-straatzijde een flitslicht gemonteerd, dat bij alarm lichtflitsen afgeeft. Tevens heeft de zichtbare aanwezigheid van een flitslicht een preventief karakter.

 

Waarom niet gelijk even overleggen?

Voor een deskundig en passend advies, geheel vrijblijvend.